Вода як джерело здоров’я

20.04.2015 14:58

Вода як джерело здоров’я

Вода, як речовина є надзвичайною! В усі часи вона притягувала вчених своєю загадковістю та безліччю властивостей. Її вивчали до нашої ери і вивчають тепер, адже вона неймовірно важлива для всього суспільства. Вода використовується практично в усіх галузях нашого життя, проте, найважливішою вона є для здоров’я людини. Роль води важко переоцінити, оскільки вона необхідна нам від самого народження і упродовж всього життя. Вода бере участь у діяльності всіх органів людини. Вона підтримує температуру тіла, переносить поживні речовини, продукти метаболізму, гази. Вода впливає на стан шкіри, кровоносну, серцево-судинну, нервову системи. Вода в організмі людини створює середовище, в якому протікають всі життєво-важливі хімічні реакції. Сприяє очищенню організму від шлаків, токсинів, вимиває бактерії, продукти гниття. Сечовий міхур, легені, весь шлунково-кишковий тракт неспроможні звільнитися від токсинів та слизу без регулярного вживання питної очищеної води. На 1/3 з води складається наш скелет і втрата хоча б однієї десятої призводить до серйозних наслідків.

Дуже важливу роль вода відіграє у травленні, саме завдяки їй відбувається розчеплення їжі і подальше її виведення, адже слина, шлунковий сік, секреція печінки та підшлункової залози складається на 90% з води. Велика кількість води необхідна і нашим ниркам. З кожним літром води, що проходить через нирки, з організму людини виводиться близько 90г токсичних речовин, але це відбувається лише при умові використання природної джерельної очищеної води, у якій концентрація солей та мікроелементів зменшена та адаптована до рівня питної столової води.

Вода в старовинній ГреціїВода має безліч властивостей, проте для людини та її здоров’я найважливішими є підтримка життєдіяльності та лікувальні властивості. Ще в стародавні часи іудеї, єгиптяни, греки, вавілоняни, індуси використовували воду в лікувальних цілях. З Єгипту метод гідротерапії потрапив у Грецію, його переніс Піфагор, та удосконалив Гіппократ. Воду вже тоді намагалися очищувати від різних домішок для того, аби вона стала придатною для вживання. З Греції вчення Гіппократа про воду було перенесено в Рим лікарем Асклепіадом. Саме в Римі лікування водою набуло широкого розповсюдження, про що свідчать численні залишки древньоримських терм. Купальні з великою кількістю приміщень для проведення різних водних процедур (купання в гарячій, теплій та холодній воді, пиття, обтирання, обливання, компреси та ін.) стали дуже популярними. Терми називалися «бальнеуми», від цього слова і виник термін «бальнеотерапія», а потім уже і «бальнеологічний курорт». Відомості про водолікування були знайдені ще 1500 років до н.е. в індійському епосі Ригведа. В Індії бальнеологічні процедури використовували для лікування внутрішніх і зовнішніх захворювань. Популярними були втирання, ванни, зігріваючі компреси, при шкірних захворюваннях приймали штучні сірчані ванни, при захворюваннях шлунково-кишкового тракту воду очищували та приймали внутрішньо.

водолікуванняВ 1886 році світ побачив науковий трактат «Моє водолікування» Себастьяна Кнейпа, священика з Баварії. Жоден твір в області гігієни та популярної медицини не набув такого широкого розповсюдження, він був переведений на всі європейські мови. Водолікувальні процедури, які описував Кнейп представляли собою узагальнені прийоми гідротерапії, вони пристосовані для домашнього використання та доступні кожному. Він описав три основних властивості води: розчиняти, виводити (вимивати) та зміцнювати.

Першу властивість виконують теплі ванни з травами, пари; другу – обгортання, обливання, компреси, внутрішнє вживання; третю – холодні ванни, водні розтирання, закалювання.

У різних народів і поколінь є свої методи та секрети лікування. Проте воді відводиться чи не найважливіше значення. Бо вода – це життя. Будь-які лікувальні  настойки, відвари, чаї, бальзами, мікстури чи краплі неможливо приготувати без води.

Вода така різноманітна, вона може бути корисна нам і нашим дітям, а може загрожувати життю, може бути тихим ворогом чи надійним другом. Але можна з впевненістю стверджувати, що якісна питна вода – це джерело здоров’я.

topwater.com.ua