Яку воду обрати? Або вода - воді різниця

20.04.2015 15:01

Яку воду обрати? Або вода - воді різниця

Природна питна артезіанська вода – це диво природи

, яке може допомогти зберегти та підтримати здоров’я у несприятливих екологічних умовах міста. Таку воду необхідно не лише пити в сирому вигляді, на ній потрібно й готувати страви та напої. Мова йде про столову негазовану питну воду. Воду ж з крану використовувати для харчування не бажано, аджетрубопровідна і очисна системи міст потребують ремонту та заміни. 

Крім того вода, що тече по трубах до нашої оселі дуже жорстка через високий вміст заліза, хлору та інших хімічних сполук. Переконатись у цьому можна просто прокип’ятивши її, на дні з’явиться каламутний жовто-сірий осад. Саме цей осад є шкідливим і небезпечним. У сирому ж вигляді вода з крану – "отрута повільної дії".

Вода мінеральна газована теж не придатна для приготування страв та напоїв, адже вона є лікувальною та підходить не всім, бо має високий вміст солей та мінералів, потребує консультації з лікарем.

Сьогодні пропонують і воду з відкритих джерел, яку набирають у пластиткові пляшки чи каністри, що не відповідають жодним гігієнічним вимогам і продають як столову питну воду. Більше того такі продавці, як правило, не мають ні ліцензії ні сертифікату якості, а отже порушують законодавство. Будь-яку воду з відкритого джерела, що не пройшла технологічну очистку, можна пити, але відразу, не відходячи від джерела. Тому що вже через кілька годин у такій воді проходять різні хімічні процеси, при потраплянні повітря відбувається зараження численими бактеріями та мікробами. Вживання у сирому вигляді може призвести до отруєнь.

питна водаВода, яка очищається за допомогою спеціальних фільтрів теж не панацея, бо очистка води з-під крану до рівня столової питної справа непроста, а в більшості випадків - неможлива. Адже немає можливості у квартирі встановити мікробіологічну лабораторію і щодня перевіряти склад води на різні бактеріальні кишкові палички. Потрібно бути кваліфікованим спеціалістом аби правильно підібрати устаткування, тому що у кожному будинку є своя трубопровідна система зі своїми проблемами. Крім того фільтри необхідно вчасно міняти, тому що осад та численні мікроби можуть проникати у воду. Тому самостійне очищення води є на відповідальності тих, хто це робить.
Найкращий варіант – це вода з глибоких артезіанських свердловин. Щоб не помилитись і придбати справжню артезіанську питну воду необхідно, щоб вода видобувалась зі свердловини, яка зареєстрована та контролюється відвідними державними органами. 
питна вода для дітей
Виробник повинен мати ліцензію на видобування води та сертифікат якості, а також спеціальне потужне обладнання для очищення джерельної води та лабораторії, у яких регулярно перевіряють її склад. Готова до вживання вода повинна наливатись у якісну тару (кращий варіант – полікарбонат), яка зберігає смак та якість води. На етикетці обов’язково має бути зазначена дата розливу, термін придатності, умови зберігання, повна назва та адреса виробника та інша важлива інформація.

Ми не можемо обирати повітря яким дихаємо, сонце, яке на нас світить, але ми можемо обирати воду яку споживаємо. Наше здоров’я в наших руках. Так подбаймо вже сьогодні про здорове майбутнє і почнімо перший крок з замовлення питної води!

topwater.com.ua